Doel: te gekke week voor Dörper kids
Stichting Kindervakantiewerk Helden (ook wel bekend als KVW Helden) werd in 2015 opgericht met één hoofddoel: de kinderen van Helden een te gekke week bezorgen. Dat doen we door heel veel toffe activiteiten te organiseren voor alle kinderen uit Helden vanaf groep 2 t/m groep 8. Deze KVW-week vindt ieder jaar plaats in de 5de week van de schoolvakantie en duurt 4 dagen (dinsdag t/m vrijdag).

Hoofdleiding
De hoofdleiding van KVW vormt het dagelijks bestuur, organiseert KVW in de breedste zin van het woord en heeft de algemene supervisie. Tijdens KVW is de hoofdleiding vooral bezig met coördinerende taken en is zij verantwoordelijk voor het goed verlopen van de KVW-week.

De hoofdleiding bestaat uit de volgende personen:
– Joyce van Lier
– Tim Hanssen
– Jeroen Thijssen
– Wouter Bruins
– Freek van Lent
– Ingrid Smets

Pink Crew
De Pink Crew is samen met de hoofdleiding het creatieve brein achter kindervakantiewerk én regelt enorm veel in de voorbereiding. Het bedenken van verhaallijnen, decors, aankleding, . In aanloop naar de KVW-week zijn zij het gezicht richting kids én ouders. Ook Tijdens KVW verzorgen zij opening, afsluiting en ondersteunen ze de hoofdleiding in alle opzichten.

Vrijwilligers
We zouden KVW nooit kunnen organiseren zonder de vele vrijwilligers. De meeste vrijwilligers begeleiden een groep kinderen of bemannen een activiteit. Een aantal is ook voorafgaand al betrokken, bijvoorbeeld als denktank of werkgroep.

Spelleiding
Geen activiteit zonder spelleiders! Een spelleider geeft zich op voor één of meerdere dagen en wordt ingedeeld bij een activiteit binnen het programma. Daarnaast helpen de spelleiders met het opbouwen/afbreken van hun spelonderdeel. De spelleiders worden van te voren geïnstrueerd door de coördinatoren.

Groepsleiding (>16 jaar)
Een groepsleider draagt, samen met 1 of 2 anderen, de verantwoordelijkheid voor de begeleiding van een groepje kinderen. Ze zorgen ervoor dat de kinderen een te gekke week hebben en zorgen ervoor dat het ‘soepel loopt’ binnen een groep. De groepsleider is het eerste aanspreekpunt voor kinderen en ouders in zijn/haar groepje. De groepsleider neemt deel aan de evaluaties met de hoofdleiding. Omdat continuïteit fijn is, neemt de groepsleider minimaal 2, maar liefst alle dagen deel aan KVW.

Aspirant-leiding
Jeugdigen van 12 tot 16 jaar die te ‘oud’ zijn om als kind deel te nemen, maar nog te jong om groeps- of spelleider te zijn, kunnen tóch van grote waarde zijn. Als aspirant kunnen zij de groepsleiders helpen of als aspirant spelleiding meedoen. Aspiranten vallen onder de verantwoordelijkheid van de groepsleiders óf spelleiders.

Overige vrijwilligers
Naast bovengenoemde taken zijn er natuurlijk nog veel meer vrijwilligers op de been, zowel voor- als achter de schermen. Denk hierbij aan de opbouw-afbreekploeg, klusteam, EHBO, catering, corvee, manusjes van alles of specifieke activiteitenbegeleiders.

Heb je nog vragen? Stel ze gerust via het contactformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft u naar het lezen van bovenstaande informatie interesse gekregen om op welke manier dan ook betrokken te willen zijn bij KVW HELDEN dan kunt u zich hier aanmelden als vrijwilliger

 

Kindervakantiewerk Helden